Vinkkejä ryijymaton ostoon kotiisi

Kun joku mainitsee sanan ”ryijy”, mieleemme nousee pehmeä, pörröinen ja lämmin tekstuuri. Pehmeä kosketus ja kevyen karvainen tunne kuvaavat täydellisesti ryijyjä. Jos haluat kotiisi lämmöntunnetta, hanki ryijyjä, kuten peitot, koristeet, lelut ja matot, joista on paljon apua. 

Kaikista pehmoisista ja karvaisista tuotteista ryijymatot ovat hienostunein ja suloisin tapa syleillä pörröisiä ja lämpöisiä tekstuureja. Hankkimalla ryijymatot kotiisi muutat virallisen olohuoneen hauskaksi koko perheen tilaksi. Makuuhuoneesta olohuoneeseen voit käyttää ryijymattoja kotisi sisustuksen pehmentämiseen. 

Sisusta kotisi kunnolla hankkimalla ryijymatot, jotka ovat höyhenenpehmoiset ja silmää miellyttävät. Tämä ei ole helppoa. Nykyään markkinoilla myydään useita erilaisia ryijymattoja, joten sen oikean valinta on hankalaa. Mutta pystyt helposti ostamaan kauniin ryijymaton pohtimalla seuraavia asioita: 

Valitse matto huoneen koon mukaan

Ensimmäinen sääntö, kun ostat ryijymatot, on mitata huoneen koko. Täydellisesti sopiva matto on huomattavasti elegantimpi kuin huonosti sopiva. Sillä ei ole väliä, kuinka kauniin maton ostit makuuhuoneeseesi – jos se ei ole sopivan kokoinen, ei se heijasta haluamaasi pehmeyttä ja lämpöä. Eli sinun tulee mitata matolla peitettävän lattian alueen koko ennen kuin tilaat ryijymaton. 

Esimerkiksi jos haluat ryijymaton sänkysi ympärille, sinun tulisi mitata sänkysi sivujen pituudet ja hankkia matto niiden mukaisesti. Yleensä sängyllä on kolme sivua eli sinun täytyy hankkia matot jokaiselle sivulle erikseen. Jos kuitenkin haluat peittää kaikki sivut yhdellä matolla, sinun täytyy hankkia yksi suurempi matto, joka asetetaan sängyn alle. Oikeat mitat auttavat parasta laatuaan olevan maton hankinnassa. 

Käytä maton alusia

Ryijymatot ovat äärimmäisen pehmeitä ja pörröisiä, mikä tekee niistä myös todella liukkaita. Jos ryijymattosi alla ei ole kunnon suojuksia, sillä on hankalaa kävellä. Yksikin väärä liike ja olet kosketuksissa lattian kanssa. Ryijymatot saattavat saada sinut kaatumaan ja kaatuminen on aina paha asia. Erityisesti lapset ja vanhukset voivat murtaa luita kaatumisen seurauksena. 

Eli sinun tulisi ostaa ryijymatto, jolla on kunnon pohja. Jos matolla ei ole liukastumista estävää pohjaa, voit asettaa sen toisen jykevän materiaalin päälle ehkäistäksesi liukastumisia ja onnettomuuksia kotona. 

Ryijymaton tulee olla pitkä

Tämä on todella tärkeä ryijymaton ostovinkki. Ryijymatot valmistetaan karvaisesta ja pehmeästä materiaalista, joka kutistuu helposti. Lisäksi maton reunat saattavat mennä rullalle. Eli pitkä ryijymatto varmistaa, ettei sinun täydy venyttää uutta mattoasi. 

Kosteutta hylkivä

Kun teet tilauksen ryijymatolle, sinun tulee muistaa, että mattojen tulisi hylkiä kosteutta. Kuvittele, että ystäväsi ovat kylässä luonasi ja yhtäkkiä joku kaataa vahingossa viiniä pörröiselle matollesi. Mattoon jää suuri tahra. Jos kyse olisi lapsestasi, pitäisit hänelle puhuttelun. Mutta voitko suuttua vieraillesi? 

Eli säästä itsesi tuskalta ostamalla ryijymatto, joka on kosteutta hylkivä. Samalla säästät itsesi vaivannäöltä ja ongelmilta. 

Käytä sopivassa huoneessa

Yksi ryijymattojen huonoimmista puolista on niiden taipumus kerätä itseensä pölyä. Eli sinun tulee miettiä erittäin tarkasti, minne maton asetat. Et voi käyttää ryijymattoa paljon kuljetuilla alueilla, kuten oviaukoissa ja käytävissä. Saatat joutua puhdistamaan ryijymaton päivittäin, koska se imee itseensä helposti likapartikkeleita. 

Ideaalipaikka ryijymatolle on lastenhuoneessa. Ne ovat parhaita leikkikavereita perheen pienimmille sekä teineille. Lisäksi voit asettaa pehmoisen ryijymaton makuuhuoneeseesi, jossa ei käy paljoa ihmisiä. 

Ryijymatot piristävät kodin kauneutta ja eleganssia. Jos suunnittelet kauniin ryijyn ostoa, ole äärimmäisen tarkka valinnoissasi. Eli halutessasi ostaa täydellisen ryijymaton kotiisi vieraile Trend Carpet -sivustolla ja tutki parhaita mattoja. Tilaa parhaat tuotteet parhaasta kaupasta.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *